Studentstage Lucas de Vet

IMG_5025Mijn naam is Lucas de Vet. Ik studeer Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en zal komend jaar afstuderen in Rome. Sinds het begin van dit jaar loop ik met plezier stage bij Dragstra Advocatuur. Het biedt mij de mogelijkheid om naast de theoretische studie in aanraking te komen met hetgeen waarvoor je het allemaal doet: de praktijk. Door het volgen van deze stage hoop ik een realistisch beeld van de advocatuur te krijgen en te zien welke rechtsgebieden mij nou écht interesseren. Tot dusver is geen stagedag hetzelfde geweest. De ene dag houd ik mij bezig met het zoeken van bruikbare jurisprudentie, de andere dag werk ik mee aan een conceptadvies voor een klant. Mijn werk wordt gecontroleerd en besproken zodat ik er daadwerkelijk wat van opsteek, zoals het hoort bij een stage. Begin februari ben ik meegegaan naar een cursus van de Nederlandse Orde van Advocaten over de digitalisering van de rechtspraak. Deze ontwikkeling is in volle gang en het voornemen is dat er in 2020 volledig digitaal wordt geprocedeerd. Ik ga mij bezighouden met de verdere digitalisering en automatisering van Dragstra Advocatuur. De afgelopen weken heb ik als zeer leerzaam ervaren. Dit wil ik in de komende maanden graag doorzetten.